MediaCreeper

Norsk scientologhöjdare hoppar av!

Nyligen hoppade en av de norska scientologernas ledare av. Han är OT 8, dvs en mycket hög nivå av scientologisk karriär och det otsvarare troligen 100-tusentals kronor i kursavgifter.
På sin hemsida skriver han att anledningen till avhoppet inte är den scientologiska läran i sig utan de metoder som används av ledningen. Lögner, trakasserier, brott mot mänskliga rättigheter och förtryck.
Han tar också avstånd från scientologiska tekniker som "fair-game" (misskreditera din motståndare med falska anklagelser).

Han argumenterar enligt scientologisk logik på detta sätt, förefaller lite underligt i mina ögon.
[?The tech is working as intended]; OR:
Geir is right about the system is being broken
The system is broken
Geir is wrong about the system being broken
He is an OT VIII having been thoroughly checked by the system
The system is broken

Han har också intervjuats i Dagbladet, VG och Aftenposten.

Här är en intervju i NRK.


Det är väldigt spännande att läsa om hur en övertygad scientolog använder resonemang som är uppenbart färgade av Ron L Hubbards terminologi och läror för att distansera sig från och kritisera Church of Scientology.

Här är lite andra lästips:
Bara lite lästips om för den som vill veta mer om scientologernas verksamhet i Skandinavien.

Sydsvenskan har en hel artikelserie om scientologerna apropå deras öppnande av en "ideal org" i Skåne.

Den norska tidningen VG Nett har undersökt scientologrörelsen i Norge, bland annat genom att låta journalister göra det ökanda "personlighetstestet". Upprinnelsen är att dottern till en norsk politiker tog ett sådant test ocj kort därefter tog sitt liv. Det har lett till en diskussion kring vilka som ska ägna sig åt psykisk ohälsa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Inte för att jag vill höja scientologerna till skyarna, men visst är det så att den svenska psykiatrin har sina liv på samvetet också. Kasta inte sten i glashus!

2009-09-02 @ 18:05:37
Postat av: Anonym

Nej, det var taskigt skrivet. Psykiatrin gör underverk för människor och vill bara deras bästa. All respekt åt dessa tappra som kämpar för hälsan i vårat avlånga land! Att ens scientologerna får nämna något om hur den psykiatriska vården ska skötas är egentligen skamligt!

Go you! :)

2009-09-02 @ 18:13:45
Postat av: Psykiatern

Psykiatrin har sina historiska misstag och nuvarande problem. Men psykiatrin är inte samma "glashus" som scientologrörelsen. Psykiatrin föföljer inte personer som slutat jobba där, de fabricerar inte brott och anklagar sina medingsmotståndare.

Psykiatrin är en del av sjukvården och regleras av den lagstiftningen. Psykiatrins alla dokument är tillgängliga för allmänheten. Scientologrörelsen är tvärtom.

2009-09-02 @ 18:36:16
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: Technicolor

Scientologkyrkan verkar onekligen ha spårat ur. Det intressanta är ju däremot även att vi nu har börjat se allt fler som hoppar av och uppger att den nuvarande ledningen inte står för den "sanna läran". Det blir intressant att se hur scientologin, om den nu överlever som rörelse, utvecklas. I och med att grundaren är död skulle jag gissa att det till sist uppstår underfraktioner inom scientologin och att anhängare kommer att ta fasta på det de tycker är bra och bortse från det de tycker är dåligt. Som i alla andra religioner.

2009-09-02 @ 19:33:50
URL: http://technicolorblog.blogspot.com/
Postat av: Salvan

Intressant att han själv jämför det med katolska kyrkans historia. Vilken fantastisk pryl han hade för att kolla hälsan...

2009-09-02 @ 23:43:48
URL: http://drlotions.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se