Norsk scientologhöjdare hoppar av!

Nyligen hoppade en av de norska scientologernas ledare av. Han är OT 8, dvs en mycket hög nivå av scientologisk karriär och det otsvarare troligen 100-tusentals kronor i kursavgifter.
På sin hemsida skriver han att anledningen till avhoppet inte är den scientologiska läran i sig utan de metoder som används av ledningen. Lögner, trakasserier, brott mot mänskliga rättigheter och förtryck.
Han tar också avstånd från scientologiska tekniker som "fair-game" (misskreditera din motståndare med falska anklagelser).

Han argumenterar enligt scientologisk logik på detta sätt, förefaller lite underligt i mina ögon.
[?The tech is working as intended]; OR:
Geir is right about the system is being broken
The system is broken
Geir is wrong about the system being broken
He is an OT VIII having been thoroughly checked by the system
The system is broken

Han har också intervjuats i Dagbladet, VG och Aftenposten.

Här är en intervju i NRK.


Det är väldigt spännande att läsa om hur en övertygad scientolog använder resonemang som är uppenbart färgade av Ron L Hubbards terminologi och läror för att distansera sig från och kritisera Church of Scientology.

Här är lite andra lästips:
Bara lite lästips om för den som vill veta mer om scientologernas verksamhet i Skandinavien.

Sydsvenskan har en hel artikelserie om scientologerna apropå deras öppnande av en "ideal org" i Skåne.

Den norska tidningen VG Nett har undersökt scientologrörelsen i Norge, bland annat genom att låta journalister göra det ökanda "personlighetstestet". Upprinnelsen är att dottern till en norsk politiker tog ett sådant test ocj kort därefter tog sitt liv. Det har lett till en diskussion kring vilka som ska ägna sig åt psykisk ohälsa.

Medicinteknisk humor

En bekant postade detta klipp på Facebook (tack Tove).

En Transkutan Elektrisk NervStimulator/TENS-apparat används framförallt av sjukgymnaster. Det är en apparat som sänder ut elektriska impulser i valbar frekvens och intensitet till elektroder som placeras på huden. Användingsområdena är flera. Lindra smärta, stimulera muskulatur som är otillräckligt innerverad osv.

Här provar en reporter på Karlskoga lokalTV TENS-apparat under frukosten.

Det är inte komedi på hög nivå egentligen men det är något med kombinationen av hans muskelspasmer och hans egen reaktion som får mig att le.


RSS 2.0