MediaCreeper

Mindfullness och Wakeboard

Åter efter semester som till en del ägnats åt att lära mig Wakeboarding.

I princip handlar det om att åka snowboard, på vattnet, efter en båt. Båten var i detta fall en speciell wakeboardbåt vilket innebär att den är gjord för att skapa så stor svallvåg som möjligt. Den ska man använda för att hoppa.

Då jag ligger i vattnet, med fötterna faststpända i brädan/wakeboarden och båtens 450 hästars motor drar igång så är varenda tanke och känsla ägnat åt just det ögonblicket. När jag, förhoppningsvis, lyckats komma upp ur vattnet och elegant åker efter båten, kan jag inte tänka längre än någon sekund i framtiden. Jag hamnar mitt i en dragkamp mellan båten och vattnet, känner inte att jag har kontroll. De gånger jag kraschar ser jag stjärnor.

Då jag tar avstamp på svallvågen och hoppar uppåt och snett framåt är jag knappt medveten om vad som hände precis innan och var jag kommer landa. Men jag känner suget i magen då jag lättar, det känns som om jag svävar en lång stund, tiden går långsammare.

Det är en väl romantisk beskrivning av wakeboardåkning men det var väldigt välgörande för mig. Trots att jag bara åkte effektiv tid 15 minuter, 4 ggr/dag, så rensade det mina tankar på ett fantastiskt sätt. En biprodukt är en extern otit och en revbensfissur som jag fick med mig hem.

Det är jäkligt skönt att lära sig något nytt, något jag inte har någon egentlig användning av. En färdighet där ingen förväntar sig att jag ska prestera.

Bifogar en bild på er bloggande psykiater som sannolikt gör en sk "face-plant" en halv sekund efter att bilden togs.

Psykiater på wakeboard

Kommentarer
Postat av: Wiilow [foto tankar känslor]

Tycker du att jag skall länka dig? Då gör jag gärna det....kika mitt inlägg om oss som nuddat botten, påväg ner eller som klättrar?Jag kan görna länka dig om du tkr? Kika så förstår du vad jag menar!

2010-07-11 @ 03:04:51
URL: http://wiilow.blogg.se/
Postat av: Wiilow [foto tankar känslor]

http://wiilow.blogg.se/?tmp=11030038

2010-07-11 @ 03:05:04
URL: http://wiilow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se