MediaCreeper

Mera scientologknas från Anna Wahlgren

För två år sedan skrev Wahlgren såhär på sitt eget forum:

Från Kommittén för Mänskliga Rättigheter har jag fått följande uppgifter i dag:

"I dag kostar psykiatrin det svenska samhället omkring 50 miljarder per år. Vad får vi för det?

vansinnesdåd - majoriteten av alla personer som begått vansinnesdåd har fått någon form av psykiatrisk behandling / drog innan våldet;

en nerdrogad befolkning - ca en miljon svenskar tar personlighetsförändrande psykiatriska droger

förtidspensioneringar av unga på grund av 'psykisk ohälsa' har tredubblats på tio år. 40 procent av alla förtidspensioneringar beror på såkallad 'psykisk ohälsa';

självmord i samband med psykiatrisk vård: enligt en undersökning som KMR gjort visar det sig att av 278 självmördare tog 78 procent psykofarmaka, just det som skulle förhindra självmorden."

Man kommenterar:  "I Sverige vill nu politiker satsa miljardbelopp på psykiatrin trots att flera undersökningar visar att psykiatrin har nära nog ett nollresultat - ett slags omvänd nollvision. Man kan helt enkelt inte bota psykiskt störda människor. Psykiatrin är uppenbarligen den enda instans som kan framhålla sina totala misslyckanden för att få mer resurser från staten. Det är på tiden att den ödeläggelse som psykiatrin åstadkommer på alla områden i samhället görs känd."

____________________________________________________________________________

Wahlgren är inte källkritisk precis. Man behöver inte vara särskilt smart för att se bristerna i KMR's propaganda.

Vad konstigt, de som begår vansinnesdåd har haft kontakt med psykiatrin... För det första har vi ganska lite "vansinnesdåd" i Svergie. Det är farligare att gå ut i Stockholm och roa sig en fredagkväll än att bo granne med en psykotisk person. För det andra, det är väl rätt rimligt att personer som begår brott pga sjukdom har haft psykiatrisk kontakt? En person som dör i hjärtinfarkt har ofta haft kontakt med hjärtsjukvården innan.

Varför skulle int epsykisk ohälsa kunna öka? Astma ökar, hjärtkärslsjukdomar har ökat. Skulle psykiska besvär vara skiljt från andra sjukdomstillstånd?

Vad gäller SSRI och självmord så är det naturligtvis beklagligt varje gång psykiatrin inte lyckas förhindra ett självmord. Men återigen. Det händer ofta att en person som varit på hjärtmottagningen segnar ned i en hjärtinfarkt några veckor senare. Varför det? För att vare sig kardiologer eller psykiatriker kan spå i framtiden. Det rör sig om personer som har svåra sjukdomar.

KMR, med Anna Wahlgren som ivrig påhejare, driver testen att psykiatrin orsakar psykiska besvär.
Det stämmer mycket illa med verkligheten. Psykiatriker går inte ut på gatan och plockar upp folk för att få patienter. Folk söker till psykiatrisk mottagning och vårdcentral för att de mår dåligt.
KMR påstår vidare att psykiatrin har nollresultat, "enligt undersökningar". Psykiatrisk behandling har i många fall inte lysande resultat, precis som andra specialiteter.
En person som fått en hjärtmuskelinflammation och genomgår en hjärttransplantation kommer resten av livet stå på immunhämmande läkemedel, ha nedsatt prestationsförmåga och kan kanske inte återgå i arbete. Är hjärtvården kass för det?

För övrigt så är det förvånande att medlemmarna på Wahlgrens forum försvarar henne så idogt. Det är väl en liten sak att erkänna att det är olämpligt och korkat att stödja KMR?

Anna... Är det inte dags att distansera dig från KMR och scientologerna? Det är stort att vara felfri men större att kunna erkänna sina misstag.

Kommentarer
Postat av: wast3d

Kunde inte skrivit det bättre själv. Sjukt (haha..) tunna argument har människan.

2009-02-23 @ 12:31:32
URL: http://wast3d.bloggagratis.se
Postat av: Salvan

Tack för att du tar dig tid att skriva och arbeta mot scientologernas grundligt ogenomtänkta påståenden.

2009-02-23 @ 13:27:01
URL: http://www.drlotions.blogspot.com
Postat av: Anonym

Det skrämmer mig att vi lever i en värld där någon i min närhet kan läsa det där och tänka "oj, ja så kan det var".Speciellt respektlöst är det till alla som söker vård, till alla som begått självmord etc. att bara stega in och konstatera, app app app - det var på grund av det här! Nej, galna människor.

2009-02-24 @ 16:39:56
Postat av: Fråga

Om vi tog bort psykiatrin helt under 10 år. Vad tror du skulle hända?

2009-05-25 @ 18:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se