MediaCreeper

Anna Wahlgren - ännu mer knas

I en krönika om IAHP och Glenn Doman skriver Anna W mer om barnläkare och psykiatriker:

Så varför fortsätter BVC ge sina bisarra s.k. råd som fjättrar barnen vid deras överlevnadsångest i stället för att befria dem ifrån den; varför fortsätter barnläkarna skriva ut neuroleptika i stället för att hjälpa föräldrarna hjälpa sina barn, varför fortsätter barnpsykiatrikerna att klistra bokstavsdiagnoser enligt APA:a kriminellt lösliga boliner på oskyldiga barn som bara behöver sova ordentligt och slippa allt detta socker och i övrigt få mild och vänlig ledning här i världen av ansvarsfulla föräldrar och kompetenta lärare för att klara sig alldeles förträffligt, varför fortsätter Världen förstöra, droga, oskadliggöra, bedöva, bakbinda, bura in och vingklippa dessa sina minsta i stället för att släppa dem fria?
Varför?!
För att de inte begriper bättre? Å, jo de begriper nog.


Så Anna Wahlgren menar således att APA, en av de största organen för psykisk hälsa och psykiatrisk forskning, och svenska BVC-läkare, begriper att det de gör är att droga ned och förstöra små barn?

Det skulle innebära att Wahlgren tror att psykiatriker och svenska barnläkare alla är ngn slags sadister som med vett och mening vill skada barn.

IAHP är en metod framtagen av Glenn Doman som syftar till rehabilitering av hjärnskadade barn. Doman har publicerat en mängd fallbeskrivningar men enligt barnläkarföreningen så är det helt otillräckligt bevisat att det ger effekt. Dessutom är Domans teori om hur hjärnan fungerar rejält föråldrad och stämmer ej med modern forskning. Wahlgren har varit och besökt Domans klinik och skriver apropå det:

Å, säger den konventionella läkarvetenskapen, och har gjort i 50 år: det finns inga vetenskapliga bevis här! De där barnen hade säkert lärt sig gå, se, höra, tala och läsa i alla fall, bara tiden var mogen! Visserligen var de förlamade, spastiska, fastlåsta i fosterställning, offer för förfärliga krampanfall många gånger dagligen och kanske alldeles okontaktbara - men de skulle säkert ha blivit bra ändå bara tiden var mogen! De skulle de inte.
Tro mig. Jag har sett dem.

Åtminstone jag är tveksam att sätta min tillit till Wahlgren efter att ha sett vad och vilka hon refererar till.

Jag är förbluffad över att Anna Wahlgren är så uppskattad och populär och att hon på sitt eget forum, som är välbesökt, har en viss gurustatus.

Kommentarer
Postat av: Henrik Sundholm

Bra att någon uppmärksammar det här på allvar!

2009-02-26 @ 22:36:27
URL: http://www.equil.net/
Postat av: Pekka S

Konspirationstänkandet spirar för fullt. Oväntat från någon med koppling till KMR eller hur? Nä, precis. Medierna borde snart ta en titt på detta.

2009-02-27 @ 08:38:49
URL: http://orsakverkan.blogspot.com/
Postat av: Mr F

Hon har ju lättillgängliga okomplicerade lösningar och förklaringar på "god" barnuppfostran och det är många osäkra föräldrar som söker efter enkla knep att ta till när det är jobbigt hemma.

De som kommer med lätta lösningar och sprider budskapet på ett övertygande sätt får ju lätt "gurustatus".

Det är inte så lätt att ifrågasätta budskap från övertygat troende om man inte är riktigt insatt i ämnet. Tyvärr!Det är därför RIKTIGT bra att du uppmärksammar detta och hoppas att många fler kan ta del av din kritik.

2009-02-27 @ 21:18:25
URL: http://forensiskmedicin.blogspot.com
Postat av: Scientologsekten

Jag måste instämma i all positiv feedback. Att detta lyfts fram är viktigt. Bästa sättet att mota olle är i grind. I USA har det gått väl långt, och enda sättet att förhindra en liknande utveckling här i sverige är upplysning. Det är mycket lättare att förebygga dumhet för har den väl fått fäste så är det svårt, vilket Wahlgren et al är exempel på.2009-02-27 @ 22:49:41
URL: http://scientologsekten.wordpress.com/
Postat av: Miss Dopamin

Kan bara instämma med övriga kommentarer, tack för att du uppmärksammar detta.

2009-02-28 @ 17:51:31
URL: http://missdopamin.blogspot.com/
Postat av: Päivi

Hej. jag är nu en fd fan till henne. Jag såg ett reprtage på hennes sida om hur man kan söva barn i barnvagn. Hon tryckte ner det stackars barnet med sin kroppshydda i vagnen medans hon körde vagnen fram och åter.....hemskt! Kul att jag hittade din blogg förresten. jag tror att vi har lika åsikter om bloggandet ex psykbryt mm. Själv jobbar jag på akut psyk som msk och ställer mej frågan varje dag, när ska vi få arbetsro?! Har vi inte en galen överläkare från en annan kultur så har vi en opassande chef som sätter käppar i hjulen för oss "vanliga arbetare". Inte undra på att psykiatrin får så mycket skit när människor som jobbar där måste följa idiotiska lokala bestämmelser. Jag ber om ursäkt ifall jag spydde lite galla över min arbetssituation men jag gillar din blogg.

2009-04-30 @ 07:50:58
URL: http://albertoco.blogspot.com
Postat av: Ataraxi

Är hon verkligen så populär? Jag frågar för att jag inte vet och samtidigt tycker att det vore minst sagt konstigt om hon nu var det.

Mvh/

2009-05-11 @ 17:53:01
URL: http://mobilteamet.blogspot.com
Postat av: Ataraxi

Är det verkligen nån som lyssnar på henne? Frågar då hon är rätt okänd för mig.

2009-05-11 @ 17:54:44
URL: http://mobilteamet.blogspot.com
Postat av: jösses - anna har rätt

Snart får man kanske inte ens höja rösten mot ett barn innan massa "experter..." förklarar hur illa det är.

2009-05-20 @ 12:08:07
Postat av: Psykiatern

"Jösses": Vet inte riktigt hur du syftar i din kommentar. Helt klart är dock att Anna för vidare felaktiga fakta och kanske tom orsakar en del skada genom uttalanden som "barnpsykiatrin är en dödsfälla" eller "psykiatriker får betalt för att skriva ut recept".

Klart man får höja rösten mot barn, jag ha rinte hört ngn barnläkare eller barnpsykolog säga ngt annat. Sedan finns det förstås många olika sätt att göra det på, bra och dåliga.

2009-05-20 @ 13:42:11
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: jösses

Hur vet du att de är felaktiga? Har du testat? Hur kan du veta vad som är rätt och fel?2009-05-24 @ 17:39:07
Postat av: Psykiatern

Jösses:

Jag är inte säker på vad du syftar på, igen.

Jag är säker på att AW för vidare felaktiga fakta. Fakta är ju så att säga fakta och inget man behöver pröva.

Om du syftar på min mening: "Klart man får höja rösten mot barn, jag har inte hört ngn barnläkare eller barnpsykolog säga ngt annat. Sedan finns det förstås många olika sätt att göra det på, bra och dåliga."

Isåfall så har jag inte provar en massa olika sätt att höja rösten till barn. Jag tar dock intryck från det som kunniga personer sagt eller skrivit, om det jag lär mig om barns utveckling osv. Det hjälper mig att förstå vilka krav jag kan ställa på ett barn och vilka krav jag inte kan ställa.I slutändan är barnuppfostran något som blir en blandning av instinkter, expertråd, "sunt förnuft" och rådande trender.

AW inte en expert.

2009-05-24 @ 20:02:19
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: EvaLis

Det finns säkert det hon har rätti och det hon har fel i.

2009-06-12 @ 00:00:12
Postat av: valkyria

Här kommer ett något sent inlägg från mig.. men jag har precis börjat läsa och fundera över AW och alla "metoder" eller sätt som finns för att uppostra och hjälpa barn att bli vuxna med.Jag måste säga att det finns flera saker jag tycker AW säge som är bra, men det mesta är jag mycket kritisk till.. Visst barnen som lär sig sova med "sov-kuren" lär sig ju sova... punkt och det rä väl bra. MEN hur mår barnet inuti.. vad får de för men? sånt vet man ju inte, sånt kan man nästan inte avgöra för man kan inte jämföra barnet med hur det hade blivit om man gjort på ngt annat sätt. Jag har dock fått för mig att dessa barn generellt kräver mer uppmärksamhet senare i livet ( alltså.. detta är bara en helt ogrundad känsla jag har när jag läst den drös med inlägg på olika forum ) Jag skulle verkligen tycka att en forskning på detta var superintressant. Kaske är det svårt att få någon vetenskaplig signifikans eftersom det är så många faktorer som spelar in i hur ett barn "blir"..Men något i stil med "Visar barn som är lärda att sova med AWS sov-kur större behov av närhet senare i livet, än barn där mamman har gått på egen "instingt och förnuft utan någon handbok att följa"( hmm... känner hur svårt det skulle vara att få någon vetenskaplig grund för något ... men om man klurar lite mer kanske man skulle kunna komma på ngt.. ja alltså en forskare som är insatt i psykiatri då exempelvis, inte jag som bara har intresse, det räcker inte i detta fall )Gud vilket snurrigt inlägg.. men jag har en fundering om detta.. Hoppas jag lyckades förmedla detta.2009-09-09 @ 09:37:39
Postat av: Mia_B

En ännu senare kommentar:)Dissa inte IAHP på grund av tvekan kring AW snälla!

Jag har själv ett hjärnskadat barn som haft otroligt mycket hjälp av de metoder som iahp lär ut (jag har varit på kurs hos dem i USA).Att deras metoder skulle bygga på en föråldrad syn på hjärnan är verkligen felaktigt, för de har för det mesta varit så före med sin metoder (de innehåller flera olika metoder i en som man säger så).Jag känner personligen flera vars barn gått så mycket fram i utvecklingen att Habiliteringen inte trott sina ögon.Många av de metoder iahp använder används inom vanliga särskolan och habiliteringen numer.En fin dokumentär som nyligen visades på svt:http://svtplay.se/v/2020742/dokumentarfilm/pa_egna_benMvh Mia

2010-06-22 @ 21:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se