MediaCreeper

När nedladdningsjägarna själva bryter mot lagen...

Lite lågt men jag kan inte låta bli att sammanställa inlägg från Flashback och bloggar som belyser hur upphosvmän som Per Gessle, Niklas Strömstedt och andra som uttalt sig mot fildelning, själva gjort sig skyldiga till brott mot upphovsrätten.. Credits till de som gjort research.

Det illustrerar hur invecklat det är med upphovsrätt och hur ett stort antal personer faktiskt i juridisk mening är brottslingar.


Niklas Strömstedt - olovligen publicerad youtubevideos med sina favoritartister på sin hemsida.

Per Gessle - delade ut 9000 låtar till sina vänner och kollegor.

Gessle bröt mot lagen - delade ut piratkopierad musik Per Gessle var på väg att hamna i brottsregistret - som fildelare. – Det stämmer att jag har gett bort Ipods med musik till mitt band, säger Gessle. Inför arbetet med "Son of a plumber" förde Per Gessle över sin skivsamling på omkring 9000 låtar till sina privata mp3-spelare. Och till de Ipods som han gav till sina musikerkollegor. Enligt jurister på skivbolagens branschorganisation Ifpi kan brottet ge böter och fängelse upp till 2 år. – Mp3-spelarna är nu på väg tillbaka till mig eftersom jag inser att mitt agerande var felaktigt, säger Gessle via mejl från London.

Faktiskt får ju Gessle inte dela ut ens sin egen musik gratis utan avtal med sina egna bolag och andras bolag.

Skivbranschens intresseorganisation IFPI snodde text från tidningen Computer Sweden

Monique Wadsted, jurist från IFPI, snodde en bild från nätet, lade in sitt eget ansikte i bilden  och använde på sin hemsida. Förutsatt att hon inte fått tillstånd av fotografen så har hon både olovligen publicerat den samt förvanskat/manipulerat ett originalverk. Fotografen kan få ett schysst skadestånd.

Liza Marklund, ivrig påhejare av IPRED, säger i en krönika:  - Ett: Moral. Vuxna människor måste förstå att de inte kan stjäla. Samma regler måste gälla på nätet som i verkligheten. Två: vi måste minnas hur vi själva blev uppfostrade och lära våra barn detsamma. Tre: Internetleverantörerna måste ta fullt ansvar för vad de skickar ut. Om deras bredband används för att stjäla, eller att sprida barnporr, bombrecept eller självmordsreklam så ska de bötfällas. Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju. (Cred Paijter). Hennes dotter lägge rpå sin blogg ut youtubelänka till ett videoklipp med en favoritlåt som då man klickar på det visar sig vara bortplockat från youtube just för att upphovsmännen hävdar intrångi upphovsrätten.

FB-medlemmen Paijter igen:
Jag ger er nu en riksdagsledamot:
http://www.ericsoniubbhult.se/
Anledningen till att han är en hycklare är följande text: http://www.ericsoniubbhult.se/visa.lasso?ukat_id=8000000000029772&kat_id=8450000 0000003888&mall=1-spalt.lasso
"För egen del kommer jag att rösta för den linje som moderaternas riksdagsgrupp kompromissat fram." Detta är frågan om IPRED:s vara eller icke vara.

Och mina antagande till hans upphovsrättsbrott är följande:
http://www.ericsoniubbhult.se/images/artiklar%20scan/kvotering%2028jan09%20liten.JPG
http://www.ericsoniubbhult.se/images/obama09.jpg (Han t.o.m. skriver att han kopierat från Aftonbladet) http://www.ericsoniubbhult.se/images/artiklar%20scan/ernieII.JPG Ta en titt på polisbilarna i hans inlägg: http://www.ericsoniubbhult.se/visa.lasso?ukat_id=8000000000029772&kat_id=8450000 0000003888&mall=1-spalt.lasso och jämför med polisbilen som finns här:
http://it.hule.harryda.se/itda06/simhed/SkogsMulle/polisbil_fram300dpi.jpg
Första träff hos google när man bildsöker på polisbil. Så här fann jag honom:
1. Googla på riksdagsledamot blogg 2. Leta igenom de bloggar av dem där det finns bilder eller youtubeklipp. De flesta musikvideor på youtube är skyddade av upphovsrätten och ligger oftast ute illegalt. 3. För att ta reda på moderatens ståndpunkt i frågan räckte det med att googla följande: site:ericsoniubbhult.se ipred


Carina Rydberg, författare, som skrivit flera publicerade debattartiklar mot fildelning. I denna bloggtext visar det sig att hon själv använt Piratebay för att ladda ned filmer och sådant som är svåra att få tag på eller kostar för mycket...

Antipiratbyrån lägger ut en MP3-version av SR P3-inslag om piratkopiering på sin egen hemsida och blir sedan kotaktade av SR's jurist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se