Scientologi och "Peter U Larsson"

Ett praktiskt exempel på vad som är farligt med scientologernas kampanj mot psykiatri.

Scientologen Peter U Larsson redovisar på sin blogg att han är scientolog. Det är ju bra. Däremot berättar han inte det då han skriver på debattforum, insändare till lokaltidningar osv.
Hans har skrivit en mängd "informationstexter" om psykiatri och psykiatrisk behandling. I princip samma sörja som finns på www.kmr.nu.

T ex:
http://www.peterularsson.se/fakta-om-adhd-ritalina-concerta-och-strattera/

Som tur är har vi åsiktefrihet i Sverige, det är bra att en person som Peter U Larsson har rätt att skriva vilket skit som helst. Däremot blir jag uppriktigt orolig då jag läser kommentarer som föräldrar och oroliga ungdomar skrivit. Peter drar sig inte för att ifrågasätta att de fått en riktig diagnos. Han erbjuder sig att de ska höra av sig och berätta om sina problem. Typiskt scientologiskt storhetsvansinne. Att med det pseudovetenskapliga "dianetik" hjälpa folk med problem. 

En uppmaning till Peter:

I alla artiklar i läkartidningen redovisas alltid potentiellt jäv, ex kontakter med läkemedelsföretag, föreningar osv.
Kan du, för att ge dina läsare en chans att värdera din texts värde som källa, från och med nu skriva under med. "Peter U Larsson, frilansjournalist. Scientolog"

Kanske är du orolig att lokaltidningarna skulle sluta ta in dina "upprörd medborgare förfasar sig över ECT/ADHD-behandling" om de visste din bakgrund?

RSS 2.0