MediaCreeper

Knas-Anna Wahlgren och scientologerna

Anna Wahlgren inleder sin senaste krönika med "Barnpsykiatrin - en dödsfälla!"

Därefter radar hon upp "fakta" som alla är tagna från Kommittén för mänskliga rättigheters (KMR) hemsida. Hon är stolt stödjare av KMR och tackar Peter Anstrin och Sonja Hammar.

Efter att ha kritiserats för att stödja KMR som i sin tur är en scientologfront menar hon och hennes försvarare på hennes eget forum att det inte är relevant att scientologykrkan var med och startade KMR. Några av debattörerna på forumet dristar sig till att gissa att KMR säkert tagit avstånd från scientologin sedan dess.

Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särskilt långt från scientologerna...

Anna Wahlgren är känd för flera saker. Bästsäljaren "barnaboken" om barnuppfostran, "sova-hela-natten-metoden" som väckte kritik eftersom hon där går emot riktlinjerna kring plötslig spädbarnsdöd och säger att barn ska sova på mage. Hon är också känd arvtagerska, att ha fått 9 barn med 3 olika män samt att ha varit gift 6 ggr. Hon anser vidare att dagis är skadligt för barn. Hennes böcker baseras mycket på hennes egna erfarenheter av moderskap och hon titulerar sig författare.

Det är oroande, om än inte förvånande, att en person med visst genomslag bland föräldrar går ut och desinformerar om psykiatrin och psykisk ohälsa. Tråkigt också eftersom det verkar som om många föräldrar känt sig hjälpt av "barnaboken" och annat Wahlgren skrivit.

Anna Whalgren har sällat sig till den exklusiva skaran "kändisar" som framför scientologipropaganda. Knasigt.

Läs mer om Wahlgren och scientologin och om scientologi på scientologsekten som skrivs av en person som bemödat sig att samla information och länkar om scientologerna och deras olika frontorganisationer.

Kommentarer
Postat av: Scientologsekten

Peter Anstrin är OTVIII. Så illa är det.

2009-02-16 @ 23:46:20
URL: http://scientologsekten.wordpress.com/
Postat av: Cat

Jag kommer som bärare av skvaller, finkänsliga varnas.Anstrin är ärke-scientolog. Jag har känt anhöriga till honom. När hans barns mor kom ihop sig med scientologirörelsens ledning och blev utesluten gjorde han som snälla scientologer ska, bröt all kommunikation med henne. Sina små barn träffade han sådär två gånger om året (vad säger Anna Wahlgren om det?) Jag tycker personligen att han inte är särskilt sympatisk, men det är ändå djupt sorgligt, att av rent ideologiska skäl berövas ett av de största glädjeämnena i livet. Kanske blir man extra bitter av sånt.Janne Larsson som också ofta uttalar sig för KMR har tidigare varit chef för scientologikyrkan i Stockholm.

2009-02-17 @ 07:15:14
Postat av: Scientologsekten

Cat. Mycket intressant. Jag skulle bli mycket mycket glad om du slängde iväg ett mejl till mig. Det finns mejluppgift på min blogg. 100% anonymitet garananteras

2009-02-17 @ 08:30:31
URL: http://scientologsekten.wordpress.com/
Postat av: Salvan

Tillhör Anna W gruppen självutnämnda experter utifrån egen erfarenhet? Jag föredrar experter som varit i kontakt med en lång rad föräldrar och barn med problem. De tenderar till att kunna nyansera sin bild av vad som kan vara bra och dåligt och har oftast en större ödmjukhet i förhållande till kunskapen.

2009-02-17 @ 14:31:38
URL: http://www.drlotions.blogspot.com
Postat av: Henrik Sundholm

Märkligt. När man talar om "fakta" kan det vara bra att inte ljuga om sina källor. Och sanningen om KMR är ju enkel att kolla upp, den står ju redan på deras hemsidas uppslag.

2009-02-17 @ 15:51:42
URL: http://www.equil.net/
Postat av: Svante

Här är en klassiker från Peter Anstrin:

http://www.kmr.nu/bocker.htm"När mentalpatienterna tog slut på sjukhusen, monterades gaskamrarna ner på de psykiatriska dödsinstituten och flyttades ut till förintelselägren. Psykiatrikerna följde med som konsulter och experter på massmord och Förintelsen blev ett faktum. Allt fler historiker och forskare hävdar nu att Förintelsen knappast skulle ha ägt rum utan psykiatrins inblandning."Missa inte heller detta dokument från KMR där psykiatrin ges skulden för 9/11 attentaten och allsköns terrorism:

http://www.kmr.nu/info/psykiatri-skapar-terrorism.pdf

2009-02-17 @ 18:01:30
Postat av: matilda

Åh, vilet bra blogg inlägg. Har själv uppmärksammat AW:s krönika och tycker det är viktigt att detta sprids till allmänheten!!

2009-02-17 @ 18:02:36
Postat av: pat punkt

Kan mkt väl tänka mig att hon är scientolog...

2009-02-17 @ 23:19:30
URL: http://hispaliv.tk
Postat av: Psykiatern

Tack för kommentarer och information!

Skre ett nytt inlägg med länkar till andra som bloggar bra om AW.AW's merit är att hon uppfostrat 9 barn (som hon fått med 3 olika män), varit gift sex ggr och är "författare".

Iofs så är det en hel del av det som står i barnaboken som är vettigt. Allmän kunskap, sunt förnuft t ex. Det är också en hel del som jag inte håller med om utifrån barnpsykologisk synpunkt.

Hon är dock inte en bra källa till information om psykisk ohälsa och psykiatri.

2009-02-18 @ 00:29:08
URL: http://psykiatern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se