MediaCreeper

Terapi på TV - In Treatment

Såg just det 14:e avsnittet av "In Treatment", en tv-serie producerad av amerikanska HBO med Gabriel Byrne som psykoanalytiker. I första säsongens som sänts i USA varje vardag får publiken följa honom då han träffar sin måndagspatient, sin tisdagspatient osv. På fredag går han till sin handledare/mentor som spelas av Dianne Wiest.

Måndagspatienten Laura inleder och berättar att hon är kär i sin terapeut och har varit det i ett år.
Tisdagspatienten är en stridspilot som påga felaktiga order bombat en skola och dödat 16 barn. Han är mycket narcissistisk.
Onsdagspatienten är en tonårstjej som vill ha ett intyg på att hon inte råkade ut för sin trafikolycka pga suicidalitet men Gabriel anar ugglor i mossen då han hör om hennes gymnastiklärare.
På torsdagen träffar vi paret som efter 5 års försök med konstgjord befruktning blivit med barn och nu vill kvinnan genomgå abort.
På fredagen möter Gabriel sin handledare. Det verkar som om de har ett stökigt förflutet.

Det är väldigt bra underhållning. Mina icke-psykiatriska anhöriga och vänner är också "hooked". Det är också en ev de mer trovärdiga psykoterapisituationer jag sett på TV. Tyvärr är terapeuten ganska plågad av en kris i sitt äktenskap och lyckas inte vara professionell. Jag hoppas han skärper till sig...
Terapeuten i "Sopranos" var också rätt ok skildrad men det här är en mer trovärdig dialog.

Kommentarer
Postat av: Martin

Den var klart bra. Man lärda sig en del. Inte minst - åter igen, hur komplexa människor är. Det är tydligen något som jag ständigt behöver bli påmind om (!)...Rekommenderas!

2009-09-03 @ 00:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se