MediaCreeper

Scientologi och "Peter U Larsson"

Ett praktiskt exempel på vad som är farligt med scientologernas kampanj mot psykiatri.

Scientologen Peter U Larsson redovisar på sin blogg att han är scientolog. Det är ju bra. Däremot berättar han inte det då han skriver på debattforum, insändare till lokaltidningar osv.
Hans har skrivit en mängd "informationstexter" om psykiatri och psykiatrisk behandling. I princip samma sörja som finns på www.kmr.nu.

T ex:
http://www.peterularsson.se/fakta-om-adhd-ritalina-concerta-och-strattera/

Som tur är har vi åsiktefrihet i Sverige, det är bra att en person som Peter U Larsson har rätt att skriva vilket skit som helst. Däremot blir jag uppriktigt orolig då jag läser kommentarer som föräldrar och oroliga ungdomar skrivit. Peter drar sig inte för att ifrågasätta att de fått en riktig diagnos. Han erbjuder sig att de ska höra av sig och berätta om sina problem. Typiskt scientologiskt storhetsvansinne. Att med det pseudovetenskapliga "dianetik" hjälpa folk med problem. 

En uppmaning till Peter:

I alla artiklar i läkartidningen redovisas alltid potentiellt jäv, ex kontakter med läkemedelsföretag, föreningar osv.
Kan du, för att ge dina läsare en chans att värdera din texts värde som källa, från och med nu skriva under med. "Peter U Larsson, frilansjournalist. Scientolog"

Kanske är du orolig att lokaltidningarna skulle sluta ta in dina "upprörd medborgare förfasar sig över ECT/ADHD-behandling" om de visste din bakgrund?

Kommentarer
Postat av: Henrik Sundholm

Jag läste vad Larsson hade skrivit om ECT. Det var kanske det mest korkade jag hört på... ett par dagar eller så. Minst.

2008-07-03 @ 21:23:49
URL: http://www.equil.net/
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Men va i helvete va dom dära sekterna intergrerar sig överallt :P ska ta bort.. Kram på dej..!

2008-07-08 @ 20:34:49
URL: http://psykiatrin.blogg.se/
Postat av: Bia

Vad är det för fel med hans bakgrund?

2008-07-24 @ 19:00:13
Postat av: Psykiatern

Hans bakgrund som scientolog, en religion (de vill ju ha religionsstatus av skattetekniska skäl) eller en lära som bla innefattar en helt egen och unik syn på människans uppkomst, syfte och en pseudovetenskplig psykologisk teori. Dessutom säljer de kurser/behandlingar för personer som vill må psykiskt bättre, alltså ett vinstintresse.

Det kan ju vara relevant att veta då man läser hans kritik mot psykiatrin.

2008-07-24 @ 19:31:51
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: Fredrica, 16åring, SSRI/neuroleptikaknaprande med ERFARENHET av psykiatrin.

Peter U Larsson? Den mannen gör mig livrädd! Det märks verkligen att han inte vet ett dyft om vad han skriver, och att han ifrågasätter vetenskapen OCH alla vi miljoner och åter miljoner som fått HJäLP av psykiatrin med terapi, medicin och allt det innebär är ännu mer skrämmande.

Hur lurad är han på en skala? Det den där hemsidan innehåller är falska uppgifter från scientologernas galna film #Psykiatri, Dödens Industri# vars information endast är till för att främja organisationen, något som HAN INTE ANGER. Visserligen publicerar han lite vetenskapligt material också, men det ser inte alls så illa ut i de artiklarna som vad han vill få det att låta som. Oroliga mammor blir förskräckta över hans skriverier då de inte vet vad det egentligen handlar om, snacka om att inte ha rent mjöl i påsen!Det han inte anger på sin snuttegulliga hemsida är att han anammar all sina scientologiska syn i det han skriver, tex. att man kan bota en depression med lite scientologitänk (han anvisar inte just till scientologin men den ligger nära till hands. Man ser ju klart att han medvetet eller omedvetet fiskar efter nya medlemmar). Fy för den lede!

2008-07-30 @ 13:06:52
Postat av: F igen

Dessutom berättar han inte att det endast handlar om hans egna värderingar. De #antidepressiva drogerna# ar droger i hans ögon eftersom han är scientolog, medan det inte alls är droger enligt vanliga människor eftersom de inte ger någon rusningseffekt.

2008-07-30 @ 13:10:50
Postat av: Psykiatern

Fredrica, kan bara hålla med om det du skriver. Jag tycker det är ohederligt då han skriver upprörda insändare till de lokaltidningar som inte fattat vem han är. Då berättar han inte att han är scientolog.

2008-07-31 @ 00:22:01
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: Krille

jo psykiatrin är så bra och scientologerna är så dåliga.. är det någon som har en egen åsikt här eller följer alla de politiska mallarna? Har du ätit psykofarmaka psykiatern? ja menar om du har någon egen erfarenhet eller bara teorier skrivna som de passar av medicinskaparna?SSRI utlöste 3 år av helvete för mig.. först gränspsykos, sen bipolär, sen schizo-affektiv.. nu får jag tabletter för evigt. Aldrig mått så dåligt som på SSRI, hade ingen kontroll över mig längre, personlighetsförändringar osv.NYANSERING tack! :)

2008-08-16 @ 15:09:20
Postat av: Psykiatern

Krille,Om du läst några mer inlägg på dena blogg kanske du upptäcker att jag inte tycker psykiatri är bara bra. Det står dessutom litegrand om mina åsikter om SSRI.Du är inte ensam om att ha negativa erfarenheter av SSRI. Jag kan bara beklaga att du inte fått bra hjälp oavsett om det beror på bristande kunskap hos de du träffat i psykiatrin, att forskningen inte hittat tillräckligt bra läkemedel eller ngt annat.Nej, jag har inte provat SSRI, det vore rätt dumt eftersom jag inte är deprimerad. Jag är ganska säker på att ortopederna inte prövar hur det är att operera in en konstgjord höftkula eller infektionsläkarna provar att ta bromsmedicin mot HIV.Jag kan inte veta hur det känns att ha cancer i lungorna, en psykos eller biverkningar av SSRI. Däremot kan jag försöka förstå så mycket som möjligt av hur det är för en person och sedan koppla det till det vetenskapen vet om sjukdomar och dess behandling.

Som jag skrivit om i tidigare inlägg så fyller patient- och anhörigföreningar en viktig funktion, bland annat genom att man kan träffa andra som faktiskt har varit sjuka själva.(det är inte PK att försvara psykiatrin för övrigt. Det är tvärtom högst populärt att klaga på psykiatrin)

2008-08-17 @ 09:56:30
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: F igen

Det hör kanske inte hit men kan du hjälpa mig att "marknadsföra" min nya blogg? Det skulle tas emot tacksamt

2008-09-17 @ 12:44:46
URL: http://tycktomkmr.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja, det vore klädsamt om han angav en komplett bild av sig själv när han uttalar sig. Har träffat på folk som säger "men peter u larsson skriver ju..." när det varit oroliga för sina ADHD-diagnostiserade barns medicinintag. Som om han vore en auktoritet. Som tur är vet många andra vem han är och kan bredda bilden.Tack för ett bra inlägg!

2008-09-23 @ 09:51:58
Postat av: Erik

Det vore mer intressant om du kunde bemöta den starka kritik KMR har gentemot psykiatrin istället. De anser ju att psykiatrin är bluff rakt igenom och saknar förankring i vetenskap.

Vad anser du? Beror psykiska problem på kemiska obalanser i hjärnan? Kan ni diagnosticera mentala sjukdomar och bota dessa?

Vilka faktafel finns det i deras film Psykiatri - Dödens industri?

Själv har jag gått på samtalsterapi när jag mått psykiskt dåligt efter en livskris som bottnade i ett allvarligt svek. Jag mådde inte ett dugg bättre av det tvärtom rörde samtalen alltid upp starka känslor som jag brukade hantera med ett par magnumglassar och alternativterapi efteråt.

Jag har inte provat några mediciner.

2009-06-20 @ 02:37:56
Postat av: Rolf Bergdahl

Mycket blurr, anklagelser och pajkastning fram och tillbaks här, mest tillbaka verkar det som, men...Det hela är i grund och botten mycket enkelt!Det bottnar i en enda fråga!Att vara eller inte vara...Shakespeare...Hamlet...Att vara eller inte vara...vadå?Scientlogogin inklusive Peter U Larsson räknar sig till:Att vara! Och det är den andliga dimensionen i och hos människan som avses. Betänk detta mycket noga!Flummigt? Obegripligt? Kanske, men det är inte desto mindre den frågan som var och en skall ställa sig själv innan du eller någon annan försöker jämföra psykiatrin med scientologin. Detta är också anledningen att KMR/Scientologin oupphörligen klankar och klandrar psykiatrin. Psykiatrin utger sig för att vända sig till människoanden, det är till och med inbyggt i definitionen av själva ordet psykiatri."Botandet av människoanden"Ett och annat undantag går möjligen att hitta på att den psykiatriska verksamheten i praktiken går ut på nästan vad som helst annat än andlig inriktning.Diagnoser, elchocker, lobotomi, psykdroger, tortyr, etc, etc, etc...Vad har något av detta att göra med andlighet eller människoanden? För mig framstår det bara som en studie i utomordentlig och sanslös förvirring och dumhet. Det är helt enkelt obegripligt hur människan har kunnat utveckla så mycket dumhet i jakten på sanningen om människoanden som psykiatrin har utvecklat. Möjligen kan det ses som ett exempel på människans eller om man så vill människoandens oändliga uppfinningsrikedom. Men vilken vanmakt, vilken bottenlös förtvivlan, frustration och saknad av relevanta och användbara svar ligger till grund för vad psykiatrin utvecklat.En enda enkel fråga reder ut begreppen direkt:Den andliga dimensionen? Var finns den andliga dimensionen. I Psykiatrin eller i Scientologin.Den som ställer denna enkla fråga inser direkt att Scientologi och Psykiatri egentligen inte går att jämföra alls. Det är kanske också just i denna paradox som polariteten Scientlogi/Psykiatri finner sin kraft.Jag beundrar sådana som Peter U Larsson som alls orkar debattera frågan.2010-03-26 @ 19:57:32
URL: http://rolfbergdahl.wordpress.com/hem/
Postat av: Mathias

Jag tycker det är bra att det dyker upp alternativ till ssri,elchocksbehandling mm. För många tror jag det hadde underlättat med motion,bättre kost,gemenskap osv.

2010-08-23 @ 08:37:42
Postat av: patrik

Jag kan inte hålla men Rolf om att scientioligerna skulle ha så värst mycket med andlighet att göra. Det är en sekt som hjärntvättar människor. Scientiologerna har även drivit mer eller mindre konsentrationsläger,finns info om det på nätet.

2010-08-23 @ 08:56:22
Postat av: Mikael

Käre Rolf

Scientologi är en sekt med irrläror!Punkt slut!

2011-02-19 @ 10:23:07
Postat av: Anita Boström Leg.sjuksköterska

För mig är det oväsentligt om Peter är scientolog eller ej.

Det viktiga är att han fått upp ögonen på en del av allmänheten om risker vid användandet av El-chocker och genom mig om psykofarmaka.

Jag är en av de friska personer,som har tvångsmedicinerats med psykofarmaka utan att vara sjuk,så jag har själv erfarenhet.Inte av el-chocker utan av att tvångsmedicineras med starka psykofarmaka som skrivits ut av UNDERLÄKARE på psyk.kliniken i Varberg 1976 utan att jag var sjuk!

Det kan man läsa om i min makes och min GEMENSAMMA journal,som HallANDS LÄNS LANDSTING,POLIS OCH ÅKLAGARE OCH HALMSTAD TINGSRÄTT FÅTT TA DEL AV UNDER MÅNGA ÅR,MEN GJORT ALLT FÖR ATT DÖLJA FÖR ATT SKYDDA HAllANDS LÄNS LANDSTING FRÅN SKADESTÅND.

Det klarar tingsrätten i Halmstad av genom att ej ge mig rättshjälp samt rättegång 1993-2011då jag för första gången 1992 12 28 yrkade skadestånd i Halmstad tingsrätt.!!Jag har i alla år skämts för att ha VARIT FELAJKTIGT TVÅNGSINTAGEN SAMT TVÅNGSMEDICINERAD,TROTS ATT DET BORDE HA VARIT LASARETTSDIREKTIONN PÅ LÄNSSJUKHUSET I HALMSTAD, SOM SKÄMTS FÖR ATT ANLITA underläkare TILL ATT TJÄNSTGÖRA SOM SPECIALISTER.

kOMMTEN FÖR DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA HAR GENOM pETER u lARSSON GIVIT MIG STYRKA ATT ÅTER FÖRSÖKA FÅ SKADESTÅND DELS FRÅN DEN SVENSKA SRATEN OX CH DELS FRÅN hALLANDS LÄNS LANDSTING SAMT hALMSTAD KOMMUN!

lÄS FÖRUTSÄTTNINGSLÖST OM ALLA DE PATIENTER SOM FÅTT eL-CHOCKSBEHANDLINGAR OCH VARS LIV FÖRSTÖRTS!

jAG HOSPITERADE SOM SJUKSKÖTERSKEELEV 1958 PÅ ST.sIGFRIDS SJUKHUS I vÄXJÖ OCH FICK SE HUR PATIENTERNA BLEV BEHANDLADE MED ÖVERDOS AV INSULIN ELLER VAE DET ELCHOCKER.VISSA BLEV LOBOTOMERADE OCH EN DEL BLEV STERILISERADE UTAN ANLEDNING!!Jag förstod inte hur detta kunde få ske i Sverige utan att någon hade insyn i den psykiatriska verksamheten,där patienterna var försökskaniner.Det var Mesicinalstyrelsen och idag Socialstyrelsen, som i många år skulle ha haft översyn över svensk hälso- och sjukvård,men psykiatrin har de glömt bort!!Därför är det inte lätt,att få dem att medge BROTTSLIG VERKSAMHET INOM DEN PSYKIATRISKA SLUTNA VÅRDEN!

1991 bestälde jag mina journaler från länssjukhuset i Halmstad och kunde i dem läsa om hur UNDERLÄKARE hade tillåtits,att tjänstgöra som specialister!!DÄRFICK JAG FÖRKLARINGEN R TILL DE BROTT MOT DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA JAG UTSATTS FÖR 4 OLIKA ÅR UNDER SAMMANLAGT 42 Dagar!Det gjorde,att jag yrkade skadestånd i mål T 975/92 I HALMSTAD TINGSRÄTT .OCH VISADE MINA JOURNALER,SPM STRKTE BROTTEN 1976,1984,1990 samt 1992 Och det gjorde,att lagman Nils Ljunggren 1992 01 22 skrev, att jag skulle få motsvarande 4 miljoner i LIVRÄNTA fram till 2008!!Dem har jag inte fÅtt än efter Tingsrätten vägrat mig både rättshjälp samt rättegång.TY DÅ SKULLE DERAS MÅNRGA KAMP FÖR ATT DÖLJA BROTTEN KOMMA I DAGEN!1993-2011 har det s.k.rättsväsendet p.g.a.kamratkorruption gjort allt för att dölja brotten inom den slutna psykiatriska vården.JAG HAR BEVIS!JK OCH JO LIGGER LÅGT OCH UTREDER EJ!

Läs den protestlista,som Peter u Larsson startat och det gensvar han fått från alla dem vars sociala liv förstörts av El-chocker genom allvarliga hjärnskador i form av grava minnesförluster!!

HUR LÄNGE SKALL DEN SVENSKA REGERINGEN FORTSÄTTA LITA PÅ, ATT SOCIALSTYRELSEN SKÖTER SIN UPPGIFT ATT HA ÖVERSYN ÖVER DEN SLUTNA PSYKIARISKA VÅRDEN OCH ATT UTVÄRDERA HUR MÅNGA MÄNNISK SOM TAR LIVET AV SIG INOM PSYKIARIN P.G.A.ATT DE TVÅNGSMEDICINERATS MED ALLTFÖ STARKA PSKOKOFARMAKA,SOM GÖR DEM SÅ APATISKA ATT DE TAR LIVET AV SIG-ANTINGEN PÅ VÅRDAVDELNINGABA ELLER VID HEMKOMSTEN!!INGEN VÅGAR KALLA MIG TILL SAMTAL OCH POLISEN OCH JUSTITIEKANSLERN SAMT JO VÄGRAR UTREDA BROTTEN !!Grand Canaria fram till 12 mars 2012.Anita Boström

leg.sjuksköterska.

2012-02-05 @ 21:51:49
Postat av: Anita Boström

Läs protestlistan mot ECT-behandling och Du kommer att för all framtid ,vägra genomgå denna terapi,om någon inom den psykiatriska vården skulle vilja att Du skulle tappa ditt minne och glömma gamla tråkiga minnen.MEN det som gör behandlingen så fruktansvärd och kuslig är ,att Du kan tappa minnet för många år och t.o.m. bli dement och få Alzheimers sjukdom efter behandlingen.Biverkningarna behöver ej uppstå genast utan efter en dag,en vecka,månader eller flera år.ECT-behandlingen förstör hjärnceller!

Nu har peteruLarsson fått hjälp av drottning Silvia,att synliggöra de allvarliga biverkningarna efter el-chocksbehandlingarna som ECT-behandlingarna också kallas.I Kvällspostens löpsedlar på länssjukhuset i Halmstad kunde man i mars 2012 läsa om hur Silvia berättar om sin mammas demens efter ECT-behandlingarna.

Som sjuksköterskeelev fick jag se hur patienter fick insulinchocker och läsa om lobotomi och sterilisering av de tvångsintagna på den s.k.STORMEN på St.sigfrids mentalsjukhus i Växjö helt i omödan för att personalen skulle få lugna patienter,under dagtid fick patienterna mängder med starka psykofarmaka,som gjorde dem PSYKOTISKA ELLER APATISKA Och på kvällen fick de starka sömn-tabletter,som gjorde att personalen kunde sova i skift!!

ECT-behandling pågår fortfarande på sjukhus i Sverige.Men i Norge har de upphört sedan många år tillbaka....

2012-03-28 @ 17:46:33
Postat av: Margareta

Rädslan för psykiatrin kommer från Scientologins grundare L Ron Hubbard, som själv hade psykiska problem (bl a paranoia)och sökte vård för det. Sedan blev han plötsligt rädd för att bli inspärrad på mentalsjukhus, och började sprida sådana här uttalanden och skrifter om hur hemskt det var med psykiatrin och att psykiatrikerna var orsak till all världens krig och elände.
Hubbards egocentriska tokiga ideér tar nu hans anhängare till sej och försöker sprida. Scientologer är ofta enormt okunniga om medicin, psykologi och psykiatri och saknar i stor utsträckning förmåga till logiskt tänkande.

2014-08-27 @ 01:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se